Fintraffic hankkii liikenteenohjausjärjestelmien tukipalvelut Mipro Oy:ltä

Fintraffic Raide Oy ja Mipro Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen liikenteenohjausjärjestelmien ylläpito- ja tukipalveluiden tuottamisesta.

Sopimuksen lähtökohtana on varmistaa oikeat toimenpiteet järjestelmien toimivuuden takaamiseksi sekä nopeat ja tehokkaat korjaustoimenpiteet mahdollisiin häiriötilanteisiin. Näin liikennöinti ja kunnossapidolliset toimet rautateillä häiriintyvät mahdollisimman vähän.

24/7/365 palveluun kuuluu kaikki Mipron toimittamien järjestelmien ennaltaehkäisevät ylläpito- ja tukitoimenpiteet, joilla taataan järjestelmien käytettävyys ja tehokas toiminta. Ennaltaehkäisevä ylläpito sisältää muun muassa järjestelmien etävalvontaa. Tukipalvelu puolestaan kattaa järjestelmien käytön neuvonnan sekä tuen ongelmatilanteissa.

“Mipron toimittamilla kauko-ohjaus- sekä lähtölupajärjestelmillä on merkittävä rooli turvallisessa ja sujuvassa liikenteenohjauksessa. Uudistimme näiden järjestelmien ylläpito- ja tukipalvelusopimuksen vastaamaan liikenteenhallinnan tämän hetken ja tulevaisuuden tarpeita. Uuden sopimuksen myötä saamme entistä laadukkaamman palvelun järjestelmien häiriötilanteiden ennakointiin, seurantaan ja hallintaan ”, toteaa kehityspäällikkö Leo Lehtimäki Fintrafficista.

”Arvostamme nyt solmittua ylläpito- ja tukipalvelusopimusta Fintraffic Raide Oy:n kanssa, sillä se määrittelee tehokkaan yhteistyön käytännöt sekä palvelutason. Ennakoivilla ylläpitotoimilla vähennämme merkitsevästi häiriötilanteita liikenneohjausjärjestelmissä mahdollistaen omalta osalta sujuvan ja täsmällisen liikennöinnin”, kertoo Account Manager Tom Lille Mipro Oy:stä.


Mipro on raideliikenteen ja teollisuuden järjestelmiin erikoistunut asiantuntijayritys. Mipron järjestelmiä käytetään rautatie- ja metroliikenteen sekä teollisuusprosessien turvallisuuden hallinnassa ja vesi- ja energiahuollon prosessien ohjauksessa. Kasvavan yrityksen kotipaikka on Mikkeli, ja yhtiö toimii globaaleilla markkinoilla. Yhtiön asiakkaita Suomessa ovat esimerkiksi Väylävirasto, HKL ja lukuisat vesi- ja energiahuollon yhtiöt.